Posts from 2016-10-04

Dag 13: Zesde Therapiedag

image7

Vandaag gaat gewoon de wekker weer om 6 uur. De tweede therapieweek is begonnen. We hebben wat moeite met wakker worden en kletsen nog wat in bed. Papa komt ook om de hoek kijken en komt er nog even bij liggen, maar dan is het toch echt tijd voor actie.

Gisterenavond had Zelda een jurk aan en die wilde ze vandaag perse weer aan. Op naar het CDTG ( je weer op de rug van papa). En daar begon ze meteen met werken. Vanaf vandaag loopt er een hele week een fysiotherapeut extra mee, die gespecialiseerd is op sensorische integratie. Het team is dus ingebrekestelling met Ricarda. Het vermoeden is dat Zelda last heeft van prikkelverwerking. Het fundament van alle zintuigen is niet goed ontwikkeld door de hersenschade en slechtwerkende zintuigen zoals zicht en reuk en evenwicht, maar ook door verstoorde diepe waarneming. De zintuigen evenwicht, voelen en diepe waarneming zijn het fundament. 

Ha ha maar voor het te theoretisch wordt.....Zelda heeft super goed haar best gedaan met de opdrachten en was zeer gemotiveerd. Ook in het water ging het goed. Ze durfde zelfs een korte bellyride. Na afloop natuurlijk weer een heleboel tips waarmee we aan de slag kunnen. 

Toevallig was de workshop voor vandaag ook over sensorische integratie. We vonden het beiden zeer interessant en nuttig. Hopelijk kunnen we hiermee een deel van Zelda haar problemen verminderen. 

Natuurlijk hebben we vanmiddag weer even in de zee gezwommen met zijn allen. Niet te lang want via het CDTC hadden we een boottour geboekt en dat moesten we al om 17:15uur zijn. Een sunset trip, maar helaas te veel bewolking voor een mooie zonsondergang. Ook was de zee behoorlijk ruig. Zelda heeft genoten op de heenweg van de hoge golven. Het ging behoorlijk te keer. Niet alleen Zelda vond het leuk, ook Arvid vond het een groot avontuur, stuiterend op de golven en de wind in zijn haar. Hapje en drankje aan boord nadat we rustig door een baai vaarden. De terugweg in het donker en minder spectaculair, want de wind in de rug. Maar hierdoor had ik zelf een minder jofel gevoel. Geen zicht meer op de horizon, en ondanks mijn vaarverleden toch lichtelijk misselijk. Ook Zelde vond de terugweg minder fijn, dus met zijn tweetjes lekker voorop aan stuurboord. Wel erg leuk Curacao vanaf het water. Heleboel mooie plekjes gezien.

Nu liggen de kleintjes heerlijk te slapen en zal het voor mij ook niet lang meer duren voor ik mijn mandje opzoek. Morgen weer een nieuwe dag met therapie en workshop.

 image8