Posts from 2016-09-28

Dag 7: Tweede Therapie dag

IMG_4469Vandaag de wekker een half uurtje later, want we hoefden vandaag niet een half uur eerder aanwezig te zijn. Toch was het een pittige ochtend. Want de weerstand voerde de boventoon. Hoe dichter bij vertrek tijd, des te meer weerstand Zelda bood. Ze heeft ook niet echt mazzel, want ondanks veelvuldig insmeren met anti insect is ze toch onder haar linker voet gebeten door een insect en daar heeft ze flink veel last van. Een plek waar wij dus niet aan hadden gedacht om haar in te smeren. Deze irritatie kwam  er dus nog eens bovenop voor haar. Om uiteindelijk toch op tijd bij therapie te zijn, heeft Jeroen haar uiteindelijk uit haar rolstoel getild en zo naar het CDTC gedragen. Alleen remmen uit haar wielen halen had niet voldoende effect om vooruit te komen. Het meisje heeft aardig wat kracht in haar handen en armen. Jeroen heeft haar meteen in de oefenruimte gezet en daar hebben we afscheid van haar genomen. Daar was ze nog een tijd lang verdrietig en duurde het even voor ze gekalmeerd was. Hierdoor ging ze vandaag 10 minuutjes later richting dok. Tijdens het omdoen van de zwemgordel hoorden we haar nog wat jammeren, maar daarna was het gelukkig snel over. De sessie in het water ging dus echt veel beter dan gisteren. Ze was meer ontspannen. Ze aaide uit zich zelf ook Kanoa en vroeg aan haar therapeut Lisa of ze het goed deed. We hebben haar niet meer horen roepen om mama en niet meer horen huilen. Er konden zelfs wat knuffels af voor Lisa. Halverwege de doktijd kreeg ze weer wat oefeningen op het dok en kwam de dolfijntrainster Babette onze kant op om kennis te maken en ons voor te stellen aan Kanoa (of foto bij deze post). Wat een prachtig beest. Hij maakt graag geluid en is zeer nieuwsgierig. Hij is vijf jaar en vind het erg leuk om therapiedolfijn te zijn. (dolfijnen die aangeven het niet leuk te vinden of niet meer leuk te vinden, hoeven het dus niet te doen)

 

 

Er stond nog meer voor ons op het programma vandaag. Namelijk de familySwim. Deze is dus normaal op zaterdag met de therapie dolfijn van je kind, maar in verband met de tropische storm Karl hebben ze deze naar voren gehaald en was het dit keer met een andere dolfijn. Om 1300 uur aanwezig zijn voor uitleg en instructies. We gingen zwemmen met dolfijn Bonnie en haar 1 jarig zoontje Samie. Bonnie zelf is al 26/27 jaar oud en Samie is haar derde kindje. Hij doet soms wel en soms niet mee, naar gelang hij durft en zin heeft, maar blijft komende drie jaar zeker nog bij zijn moeder. Wat een bijzondere ervaring. Zelda verbleef intussen bij een stagiaire, zodat we ons over haar geen zorgen hoefden te maken. Al hebben we haar tijdens de instructies wel behoorlijk horen protesteren, het valt voor haar ook niet mee om telkens te scheiden…

Wat een mooi beest, Bonnie. Ze voelde erg glad, stevig en elastisch en je voelde gewoon een brok spieren. Je hebt meteen ontzag voor haar. We moesten zelf ook, net als Zelda, een band om ons middel en we moesten zwemvliezen aan. Arvid ging ook te water, maar hij werd begeleid door een therapeut die hem van achter vasthield en hielp. Zo konden we alle drie contact maken met Bonnie en met haar zwemmen en aaien. Ook mochten we met haar spelen en zorgde Samie af en toe voor een verrassing. Wie weet wordt Samie ook een therapie dolfijn als hij groot is (hoeft dus niet, hangt helemaal van Samie af).

 

 

Vanavond was er een Happy Hour in het Dolphin Suits en konden we kennis maken met het gehele team van het CDTC en andere therapie gezinnen. Papa en Zelda hebben nog een klein showtje weggegeven met het nummer van Cry Cry Cry.

 

Zelda blijft met lettertjes bezig...M van Mama...

 

IMG_4468